25-11-2023

Javnom peduzeću obezbijeđeno plovilo od 170 hiljada eura iz međunardonih fondova

Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao krajnjem korisniku GEF-ovog projekta “Promovisanje upravljanja zaštićenim područjima kroz integrisanu zaštitu morskih i priobalnih ekosistema u obalnom području Crne Gore”, uručeno je plovilo za potrebe vršenja kontrole u morskim zaštićenim područjima.


Foto: JPDM

Kako su saopštili iz Morskog dobra, ovaj projekat u Crnoj Gori realizuje Program Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.


Foto: JPMD

"Predmetno plovilo je u prisustvu proizvođača “Ris Marine” d.o.o. iz Hrvatske, predstavnika UNEP-a, UNDP-a, Ministarstva ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, spušteno u more, pregledano i održana je probna vožnja.

U pitanju je profesionalno plovilo, koje će svojim performansama pomoći i olakšati kontrolu zaštićenih područja sa morske strane. U pravcu što boljeg rukovanja ovim plovilom, i postizanja što boljih rezultata, Javno preduzeće je organizovalo i dodatne obuke i edukacije za svoje zaposlene, kako bi, svi zajendo, na najbolji način odgovorili zadatku", kazali su iz JPMD.