27-11-2019

Jelušić: Adriatic ispunio sve zakonske uslove za gradnju na Miločeru

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić, saopštio je da je kompanija Adriatic propertis, koja gradi hotel “Kraljičina plaža” na Miločeru, 1. novembra ove godine prijavla gradnju, te je time ispunila sve zakonske uslove za početak gradnje.

Jelušić: Adriatic ispunio sve zakonske uslove za gradnju na Miločeru | Radio Televizija Budva

“Investitor je izvršio prijavu gradnje 1. novembra ove godine uz dostavu sve prateće dokumentacije prema onome što predviđa Zakon o uređenju prostora sa svim saglasnostima i elaboratima i urađenim studijama. Na taj način ispunio je sve zakonske uslove za početak gradnje”, objasnio je Jelušić.

On je istakao da je jedan od dokumenata koji je investitor bio dužan da dostavi prije gradnje bila i analiza postojeće hortikulture.

“Odnosno saglasnost nadležnih istitucija oko prostora i zaštitnog prostora odnosno konkretno samog dijela gdje se hotel pravi, što je urađeno. Postoje sva uredna prijava gradnje od 1. novembra ove godine i ne vidim nijedan razlog zašto bi se sada bilo koji projekat koji je po planu i koji je prošao zakonsku proceduru i stekao preduslove za početak gradnje bio osporavan na ovaj način kao što se sad dešava”, zaključio je Jelušić.


Izvor: aktuelno.me