18-06-2020

Jelušić: Nema pregovora, mi smo legitimna vlast

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva Predrag Jelušić saopštio je danas da je DPS sve uradio po zakonu, te da u Budvi neće biti hajdučije. U DPS-u tvrde da nema pregovora, te da su oni legitimna vlast, koju je izabrala skupštinska većina. Koordinator DPS-a za Budvu i poslnik Andrija Nikolić je ustvrdio da se golom silom se pokušava održati na vlasti mino onoga što je odbornička volja većine u SO Budva.


Printscreen: CdM

"Neće biti hajdučije, niko nćce biti smijenjen u opštinskim organima. Smo uradili po zakonu. Korupcije nije bilo. Svako ko misli da jeste neka to dokaže", kazao je Jelušić.

"Ne možemo Skupštinu pretvoriti u novo skupštinsko naselje gdje će paralelno da borave i jedni i drugi i gdje će fiktivno pokušati da se predstavljati-evo mi smo u kancelarijama i vlast nije promijenjena. Dakle, vlast je promijenjena i ostaje onima koji su neovlašćeno uzurpirali prostorije da ih u najskorijem roku napuste", rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima vlast u Budvi pripada onom ko ima odborničku većinu i ne vidim razlog da u ovoj situaciji posjeduje Evropska unija.

On je naveo da ovu situaciju treba da riješe nadležne državne institucije.

Nikolić kaže i da se u Budvi ne vode bilo kakvi pregovori, jer je nova većina izglasala vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine opštine.

"Oni sada testiraju odlučnost države da bi je dodatno kompromitovali. Zašto nisu podnijeli inicijativu Ustavnom sudu. Nisu zato što znaju što znaju da je situacija potpuno čista. Oni zbog svojih političkih interesa Budvu svijesno drže u blokadi", rekao je Nikolić.

On je na razriješeno rukovodstvo apelovao da pozovu svoje pristalice da se što prije raziđu sa platoa ispred zgrade gradske uprave.

"Vlast u Budvi je promijenjena i obaveza onih koji uzurpiraju opštinske prostorije je da ih što prije napuste", poručio je Nikolić.

Predrag Jelušić je kazao da su razriješeno rukovodstvo na razgovore u zgradu Opštine pozvali kao dobri domaćini, ali da ti razgovori nisu dali rezultate.

"Sastanak nije izrodio rešenje. Pozivaju Upravni sud, a upravna tužba u ovom trenutku ne postoji. Pozvali smo ih da im kažemo da za ono što oni traže nisu u pravu", rekao je Jelušić.


Izvor: CdM