07-06-2023

Joković: Izgraditi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da ponižava zdrav razum građana Crne Gore i da nekažnjeno radi šta hoće

Povodom nedavnih navoda južnokorejskog državljanina Do Kvona, poznatijeg pod nadimkom „kralj kriptovaluta“, da je bio u kontaktu sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, nosilac liste „SNP – Demos - Za tebe”, Vladimir Joković, istakao je da je pobjeda od 30. avgusta trebala da predstavlja početak uspostavljanja novog sistema vrijednosti u kome bi se korupcija i politički skandali sveli na minimum.


Foto: Lista „SNP – Demos - Za tebe”

„Naša partija je u nekoliko navrata preko svojih javnih funkcionera javno i jasno, ne iz političkih ili ličnih razloga, već zbog moralne odgovornosti prema građanima i pravnoj državi ukazivala na potrebu da SDT treba da reaguje na vrlo jasne optužbe i sumnje u koruptivne radnje i štetu koju je mogao nanijeti bilo koji ministar svake dosadašnje Vlade“, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, decenijska borba Socijalističke narodne partije (SNP) protiv bivšeg režima ogledala se u tome da se izgradi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da ponižava zdrav razum građana Crne Gore i da nekažnjeno radi šta hoće, pod izgovorom da se radi o interesu građana.

„Pozivamo i sada SDT da pokaže neselektivnost pravde pred građanima. Prema njegovim riječima, u vrijeme kada se političke stranke suočavaju s kritikama zbog sumnjivih aktivnosti, lista SNP – Demos se jasno distancira od takvih praksi“ zaključio je predsjednik SNP.