20-01-2021

Još 20 bivših učenica podnijelo tužbu protiv Aleksića

Od kada je saopšteno da je vlasnik škole glume Stvar srca Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.


Foto: Nemanja Nikolić

Od njih će biti uzete izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu, piše portal N1.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je u periodu od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maljoletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a tereti se još za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

Na osnovu nezvaničnih informacija, tužilaštvo bi od od srijede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen pritvor od 30 dana i on će isprva boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog pandemije covid-19 infekcije.

Poznati učitelj glume, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri advokata, a par poznatih avokatskih kancelarija, odbilo je da ga zastupa.

Aleksić na saslušanju u potpunosti je porekao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog kojeg ga Milena Radulović i ostale djevojke terete za ovako teška dela.




Izvor: N1