11-01-2021

Jovana Todorović: Mislim da sam uspjela princezu Oliveru oživjeti bar na kratko

Monodrama "Ispovest princeze Olivere Lazarević" premijerno je izvedena sinoć u manastiru Stanjevići. Životnu priču najmlađe ćerke kneza Lazara Hrebeljanovića i knjeginje Milice oživjela je glumica Jovana Todorović.



"Bila je čast igrati po prvi put ovu monodramu u predivnom ambijentu manastira Stanjevići. Utisci se još sležu i sastavljaju, ali ovi prvi su čarobni", kazala je Jovana za portal RTV Budva.



Publika je, kako ističe, bila kakva se samo poželjeti može.

"I mislim da sam na njih uspijela prenijeti emociju. Olivera je ličnost iz naše istorije o kojoj se malo zna i baš zbog toga je bio izazov igrati je. Mislim da sam uspjela Oliveru oživjeti bar na kratko i predstaviti je ljudima onakvu kakva je ona bila, hrabra, jaka, mudra, emotivna", istakla je Jovana.



Ona se posebno zahvalila svima onima koji su joj dali vjetar u leđa, kako bi ovu monodramu, koju je dugo pripremala, donijela publici na pravi način i u sjajnom ambijentu.

"Zahvaljujem se Igumanu manastira Stanjevići, ocu Jefremu, ocu Jovanu, ocu Pavlu, predivnom horu manastira Stanjevići i čelnicima Oštine Budva na punoj podršci".





Oliverin život, kroz koji su se prelamali najvažniji istorijski događaji te epohe, dostojan je najvećih romana. Ono što je bilo do skoro nepoznato je da je život po povratku u srpsku despotovinu, kako je nedavno potvrđeno, završila u manastiru Beška na Skadarskom jezeru, zadužbini njene sestre Jelene Balšić.


D.B
Foto: Portal RTV Budva