27-11-2020

Jovanović: Bićemo prinuđeni na zatvaranje objekata do nekih boljih vremena

Nove mjere NKT-a kojima se ograničava rad ugostiteljskih objekata pogoršale su ionako tešku ekonomsku situaciju u tom sektoru privrede. Iz Udruženje ugostitelja Budve i Crne Gore poručuju da će mnogi objekti biti zatvoreni.

Jovanović: Bićemo prinuđeni na zatvaranje objekata do nekih boljih vremena | Radio Televizija Budva

Vlasnici ugostiteljskih objekata širom Crne Gore biće prinuđeni da sami zatvaraju lokale jer je rentabilnost upitna nakon što su pooštrene mjere NKT i njihov rad ograničen do 18h.

"Mi smo nekako uvijek prvi na udaru, ugostitelsjtvo i naša branša. Imali smo par sastanaka sa NKT i IJZ, gdje smo pokušali da predstavimo naš problem, ali bez učinka. Mi se svi zalažemo za zadravlje i daćemo svi svoj doprinos u ovoj situaciji, ali čini nam se da su se kola opet slomila na ugostiteljstvo kao branšu. Radno vrijeme do 18h je nešto što nikome ne ide u prilog i mislim da je pametnije d su nas zatvorili nego da radimo na ovaj način jerprosto negdje mislim da ćemo svi sami morati da zatrvorimo jer se ovakav rad ne isplati i ovo je veliko mučenje za sve nas", kazao je Aleksandar Jovanović, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Budve za dnevno informativnu emisiju Polis.



Kako ističe, sve je manje gostiju u restoranima, a turista gotovo i da nema.

"Evidentno je da je strah prisutan kod građana i ljudi koji se bave pandemijom, a u medijima se nekako uvijek apostrofira da su ugostitelji uzroci zaraze, tako da se u skladu sa tim građani i ponašaju. Gostiju je jako malo, stranaca gotovo i da nema, tako da je situacija jako teška. Bila bi teška i da je radno vrijeme duže, a ovako tek, tako da mislim da ćemo svi morati da zatvorimo i da čekamo neka bolja vremena", zaključio je Jovanović.

Podsjećamo da su nove mejre NKT-a na snazi sod 25. novembra, a trajaće najmanje do 8. decembra.

D.P.