30-03-2021

Jovanović: Tražićemo popuštanje mjera, Budva bi mogla biti prva corona free opština

Broj zaraženih u Budvi trenutno je 100, što je veliki napredak u odnosu na 16. februar kada je taj broj iznosio 997. Za ovaj pad u najvećem dijelu zaslužne su oštre mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja u sradnji sa IJZ, a neke i Opština Budva, smatra načelnik službe predsjednika opštine, Nikola Jovanović.

Jovanović: Tražićemo popuštanje mjera, Budva bi mogla biti prva corona free opština | Radio Televizija Budva

"Mi smo se spustili na neki procenat od 10 odsto onoga što smo imali u Budvi i situacija je drastično poboljšana, o tome svjedoči i popuštanje brojnih mjera u našoj opštini, pa su juče kao što je poznato škole u našem gradu krenule sa radom, a to je pokazatelj da se Budva kreće u pravom pravcu. Trenutno se nalazimo u žutoj zoni, znači na 100.000 stanovnika imamo 490 infiicrianih tako da je zbog dodatne primjene mjera koje smo tražili na početku februara, a koje su bile primijenjene u Opštini Budva situacija značajno poboljšana. Još uvijek nije dovedena na onaj nivo kada se može očekivati da ćemo imati sezonu, ali krećemo se ka tome", kazao je Jovanović.

Prema riječima Jovanovića u saradnji sa zdravstvenim institucijama rade na ubrzanoj vakcinaciji stanovništva.

"U tom cilju dali smo predlog da se SMC Budva stavi na raspolaganje građanima za izvršavanje vakcinacije, isto tako i turističku ambulantu u Pržnu. Imamo obećanje da će vakcinacija početi u prvom dijelu aprila i da će biti opredijeljen dovoljan broj vakcina", kazao je.

Ukoliko se nastavi pozivatn tren u narednom periodu Opštinski tim koji je tražio uvođenje mjera tražiće i njihovo popuštanje.

"Kao grad i lokalna uprava razumijemo svu teškoću sa kojom se susrijeće i privreda i zaposleni, ali prosto zdravlje je na prvom mjestu. Mi smo tražili uvođenje ovih mjera, ali prateći situaciju mi kaso Opštinski tim tražićemo i popšuštanje mjera", kazao je.

Njihov cilj je kako navodi Jvanović, da se broj zaraženih svede na najmanju moguću cifru, pa i da budemo corona free opština ukoliko je to moguće.