17-12-2020

JPMD: Raspisan tender za uređenje šetališta u Pržnu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je javni poziv za izvođenje radova popločavanja, hortikulturnog i prakovskog uređenja obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno.


Foto: JPMD

Kako su naveli, javni poziv raspisan je za I fazu radova od hotela „Maestral“ do krajnjeg istočnog dijela Pržna.

"Otvaranje ponuda zakazano je za 15. januar 2021. godine, a izabrani izvođač radova će imati rok od 90 dana da završi radove uređenja šetališta. Vrijednost ovih radova je 200.000 € sa uračunatim PDV-om, dok je za drugu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u Planu korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo još 165.000 €", istakli su u saopštenju.

Projektom je planirano da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m 2.


Foto: JPMD

"Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a na proširenju po sredini šetališta biće ugrađen mozaik po ideji umjetnice Mirjane Mime Mitrović. Kandelaberi i parkovski mobilijar radiće se u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju. Ovim tenderom predviđena je i sadnja palmi - Washingtonia filifera i aktivnih višegodišnjih grmova vrste Callistemon", dodali su.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ovom prilikom zahvaljuje mještanima, ugostiteljima i predstavnicima MZ Sveti Stefan koji su podržali projekat i bili aktivni učesnici u izradi Idejnog rješenja i projektne dokumentacije koja je prethodila raspisivanju tendera za uređenje Pržna", zaključuje se u saopštenju.