10-11-2022

JU Narodna biblioteka Budve organizuje bogat program povodom proslave Dana opštine

Povodom proslave Dana opštine Budva JU Narodna biblioteka Budve organizuje petodnevni program počev od 12. novembra zaključno sa 21. novembrom.



U subotu, 12. novembra u 19 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba likovnih radova polaznica Škole slikanja za treću dob pod nazivom „Umjetnost i ljubav“. Školu beć tri godine vodi slikarka Rajka Kujunndžijević.

U ponedjeljak, 14. novembra u 19 sati predstavićemo knjigu eseja „Uz(let) riječi“ autorke Zorice Joksimović, a koju je objavila Narodna biblioteka Budve. O knjizi će u holu Akademije znanja govoriti: dr Sofija Kalezić, književnik Miraš Martinović, likovna umjetnica Sandra Đurbuzović i autorka.

Zbirka priča „Nevidljivi putnici“ autora Đorđa Gregovića biće predstavljena u srijedu, 16. novembra u 19 sati, takođe u holu Akademije znanja a o pričama Gregovića govoriće pjesnik i muzičar Braco Subotić, Stanka Stanojević i autor.

Proslava Dana opštine Budva na istom mjestu nastavlja programom u subotu, 19. novembra u 19 sati kada će biti upriličena promocija zbirke poezije „Budvanski akvarel“ autorke Vere Horvat. Na promociji će govoriti pjesnik Radomir Uljarević, Stanka Stanojević i autorka.

Posljednjeg dana proslave, u ponedjeljak 21. novembra u 18 sati u holu Akademije znanja predstavićemo monografiju „6. književni festival Ćirilicom“, a o ovoj publikaciji govoriće: književni kritičar Želidrag Nikčević, pjesnik i jedan od organizatora festivala „Ćirilicom“ – Radomir Uljarević, kao i priređivači monografije Milan Stanišić i Stanka Stanojević. U muzičkom dijelu nastupiće duo “2SOUL(0)S“: Dušica Kordić (vokal, violina, gusle) i Nikola Vučković (klavir).