21-08-2020

Kalezić: Vratićemo Luku Budva njenim vlasnicima

Veselinka Kalezić, kandidatkinja za odbornicu sa liste „ Dragan Krapović – Budva je naša nacija -Demokrate -Demokratska Crna Gora“ kazala je da je Stari grad kao i njegove zidine mjesto po kojem je Budva prepoznatljiva kako u regionu tako i u svijetu, a da je DPS pokazao kako se prema ovom simbolu Budve može iskazati nebriga kao i kako se može dozvoliti njegova devastacija.



"Bez bilo kakve komunikacije sa mještanima i, mimo bilo kakvog plana, doveli su do toga da je naš Stari Grad izgubio dušu i postao nepoželjno mjesto za njegove vjekovne građane", navela je Kalezić.

Ona je dodala da Demokrate u Budvi, imaju jasan plan revitalizacije Starog grada kako bi mu vratili sjaj koji mu s razlogom pripada.

"Građanima Starog grada je neophodno omogućiti bolji servis koji podrazumijeva efikasnije zdravstvene i administrativne usluge", kazala je.

Prema njenim riječima, poseban akcenat se mora staviti na riješavanje dugogodišnjeg problema sa parking prostorom kako bi se olakšala saobraćajna komunikacija posebno tokom turističke sezone, kao i da će, kako dodaje, sa promjenom vlasti i na državnom nivou, zajedničkim snagama iskoristiti postojeći objekat Carinarnice koji će adaptirati u tu svrhu, te izgraditi neophodne javne toalete.

"Posebnu bolnu tačku predstavlja Luka Budva koja nepravedno nije u našem vlasništvu kao što je nekada bila. Uložićemo maksimalne napore da Luku vratimo njenim građanima koji će njome upravljati na najbolji način. I, na kraju, a ne manje važno, Pizana mora ponovo postati gradska plaža, uvijek dostupna i slobodna za mještane", istakla je Kalezić.

Kao osoba koja je rođena u Starom gradu, koja je svoj život provela u njemu, uvjerena sam da ćete prepoznati da je Budva, u stvari Stari grad, Luka Budva je Stari grad, Pizana je Stari grad.

Kao neko ko je rođen u Starom gradu, i ko je svoj život proveo u njemu, Kalezić je uvjerena da će biti prepoznato da je Budva u stvari Stari grad, da je Luka Budva Stari grad, te da je Pizana Stari grad.

"A sve zajedno smo mi, jer Budva je naša nacija!", zaključila je ona.