02-04-2015

Kampanja Ispravi se i vježbaj u Podgorici i Baru

Kampanja "Ispravi se i vježbaj!" biće nastavljena za vikend u Delta City-u, u sklopu 6. Festivala zdravlja od 10 do 22 sata.

Kampanja Ispravi se i vježbaj u Podgorici i Baru | Radio Televizija Budva

Takođe, kampanja "Ispravi se i vježbaj!" biće organizovana u nedjelju u Baru na platou ispred sportske dvorane "Topolica" od 10 do 14 sati.

"U ovim periodima će biti pregledi djece koje će obavljati fizioterapeuti (specijalisti primijenjene fizioterapije), na osnovu kojih ćemo popunjavati Evaluacioni list koji je numerisan i izrađen na indigovanom papiru tako da će jedan primjerak (original) ovog lista dobiti roditelji", navodi se u saopštenju Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

Implementacijom Kampanje “Ispravi se i vježbaj!” roditelji će se u direktnom razgovoru sa specijalistima primijenjene fizioterapije (fizioterapeutima) upoznati sa tim što je zapravo deformitet kičmenog stuba, znacima ovog oboljenja, kako ga prepoznati kod svog djeteta, kako preventivno djelovati i kako ostvariti uslugu fizioterapeuta u javnom zdravstvu da bi se spriječilo napredovanje ili uopšte pojavljivanje nekog od oblika deformiteta kičmenog stuba.