27-04-2022

Kantautorka Natalija Rajković Natali premijerno nastupa u SMŠ „Danilo Kiš“

Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ i NVO Kulturni centar Budva, u saradnji sa Kaleidoskop media, sjutra u 16 časova organizuju koncert kantautorke Natalije Rajković, frontmenke benda „Nataleé“ iz Beograda, koja će se budvanskoj publici, u školskom amfiteatru, predstaviti pjesmama sa debitantskog albuma svoje grupe.


Foto: Instagram/Nataleé

U pitanju je muzički sastav koji je album „Osvesti se“ objavio krajem prošle godine. Bend je debitantsko izdanje snimio u sljedećem sastavu: Natalija Rajković Nataleé (vokal i ritam gitara), Aleksandar Dervišević Derwah (bas gitara), Branislav Dragović Bein (skreč majstor i DJ), Nikola Burović (ritam i solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombone).


Foto: Facebook/Nataleé

“Nataleé” su koncertno izuzetno aktivni u Beogradu, njihove pjesme često se nađu i na respektabilnim regionalnim plejlistama, poput Buntove, što su, u kratkim crtama, pokazatelji da je u najavi promocija koja zavrijeđuje pažnju.

Više detalja o koncertu koji će biti održan u amfiteatru škole kazao nam je Branko Žerajić iz NVO Kulturni centar Budva, a ispričao je i pojedinosti o organizaciji događaja, kao i zvuku sa kojim će se ovdašnji poštovaoci muzike premijerno upoznati na licu mjesta.


Foto: Facebook/Nataleé

“Bend svira jedan da tako kažem moderan zvuk, što je blisko generaciji koja pohađa srednju školu i prirodno je da se, prije svega, tako nešto predstavi njima u njihovom prirodnom okruženju, a to je amfiteatar srednje škole. Nataleè sarađuje sa dosta mojih kolega i prijatelja iz Beograda, pa je to dodatno olakšalo komunikaciju i organizaciju ovog nastupa. Naravno, muzika nije samo za njih ali nam je to i jedna od najboljih sala za takve stvari u gradu, dok nam neko nekada ne napravi nešto poput starog “Zeta filma“ “ , kazao je Žerajić.



Debi album benda “Nataleé”

Podsjetio je da sa SMŠ “Danilo Kiš” saradnja postoji od 2019. godine. Do sada su imali nekoliko zajedničkih projekata, uključujući i Glas škole. Pandemija koronavirusa poremetila je određene planove, ali konačno su se stekli uslovi za realizaciju programa.

“Sarađivali smo i na prezentaciji školskog benda na festivalu u Danilovgradu, kao i u realizaciji Dana škole i Dana poezije. Sve je to dio pripreme i nadamo se da će slijedeće godine Glas škole biti održan u punom sjaju”, istakao je naš sagovornik.

Kako je napomenuo, NVO Kulturni centar Budva nastojaće da do kraja godine upriliči još jednu koncertnu promociju nekog regionalnog sastava u školskom amfiteatru. Takođe, u narednom periodu u planu je i novi događaj u organizaciji benda “Refugee Jesus & Apostles”, a biće i novih humanitarnih koncerata pod sloganom “Budvani za Budvane”.

“Sada nam je “Nataleè” prioritet. Dođite svi, ulaz je besplatan kao i osmijeh, i vrhunska energija kojom će vas zasigurno osvojiti”, poručio je Žerajić.


M.S.