23-12-2022

Kapitalni budžet – neutrošena sredstva u iznosu od 8,8 miliona eura preusmjerena na izgradnju bulevara Tivat-Jaz

Neutrošena sredstva u iznosu od 11,3 mil EUR-a u okviru kapitalnog budžeta Uprave za saobraćaj biće preusmjerena na druge projekte. Najveći dio ovog iznosa, tačnije 8,8 miliona biće preusmjereno na rekonstrukciju magistralnog puta M2, odnosno izgradnju bulevara Tivat – Jaz.

Kapitalni budžet – neutrošena sredstva u iznosu od 8,8 miliona eura preusmjerena na izgradnju bulevara Tivat-Jaz | Radio Televizija Budva

Saobraćajne gužve – Jadranska magistrala – foto Boka News

Kako je saopšteno iz Vlade, na jučerašnjoj sjednici usvojena je informacija o preusmjeravanju neutrošenih sredstava u okviru kapitalnog budžeta Uprave za saobraćaj za 2022. godinu.

– U Informaciji se navodi da zbog nepredviđenih okolnosti neće doći do potpune realizacije nekoliko kapitalnih projekata u iznosima planiranim Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, pa će sredstva u ukupnom iznosu od 11,3 mil EUR – naveli su.


S tim u vezi, Vlada je odobrila preusmjeravanje navedenih finansijskih sredstava, na projekte čija je realizacija u toku, od čega je najveći dio ovog iznosa, odnosno 8,8 mil EUR, preusmjeren na rekonstrukciju magistralnog puta M-2 Tivat – Jaz, izgradnja bulevara.

Izvor: Boka news