05-09-2016

Kastratović: Budvi su potrebni stručni ljudi, a ne poslušni partijski kadrovi

Kastratović: Budvi su potrebni stručni ljudi, a ne poslušni partijski kadrovi | Radio Televizija Budva

"Lokalna samouprava u Budvi, odnosno njena administracija, je koncipirana i organizovana na potpuno pogrešni način. Kriterijumi na osnovu kojih je dosadašnja vlast stvarala i vodila administraciju su suprotni principima, vrijednostima i kriterijumima koji važe u demokratskim zemljama.

Umjesto stručnosti, profesionalizma i odgovornosti, uvijek je bila važnija partijska poslušnost i servilnost. Ovakav sistem je izgrađivan preko rukovodećih kadrova. Upravo zato ovakva administracija nije mogla spriječiti i zaustaviti brojna nepočinstva političkih moćnika i njihovih bliskih saradnika u Budvi. Epilog takvog funkcionisanja vlasti sa opštinskom upravom, danas je najvidljiviji - jer je godina iza nas pokazala obim štete koje su naša Budva i svi njeni građani pretrpjeli od takve neodgovorne vlasti.

Poslušni kadrovi u lokalnoj upravi, u potpunom odsustvu profesionalizma i odgovornosti, omogućili su partijskim moćnicima brojne zloupotrebe - koje su prouzrokovale štetu koja se mjeri stotinama miliona eura. 

Sistem koruptivnog djelovanja na različitim nivoima je razorio sve vrijednosti i poništio pravila koji treba da krase jednu lokalnu upravu. 

Zato je temeljni zadatak naše izborne liste "Cdu: Volimo Budvu!" uspostavljanje profesionalne i odgovorne opštinske uprave i administracije koja će se strogom primjenom zakona i procedura odbraniti od svih pokušaja zloupotreba i kršenja pravila i propisa.

Odmah po preuzimanju vlasti u Budvi i odgovornosti za njen oporavak i razvoj, pokrenućemo postupak sveobuhvatne revitalizacije i uspostave lokalne administracije na osnovama vrijednosti koje će garantovati njenu stručnost, puni profesionalizam i odgovornost. Samo takva administracija može sačuvati i unaprijediti Budvu i biti od koristi svim njenim građanima. 

Naše zalaganje za stručne kadrove i prave profesionalce neće imati alternativu, niti bilo kakve kompromise, jer dobro znamo da se samo tako u budućnosti lokalna zajednica može zaštititi od svih nasrtaja na njenu imovinu i interese. 

Lokalna uprava i njena administracija koje ćemo uspostaviti će biti osnov i garant promjene i obnove našeg grada i opštine u cjelini.  Spasimo Budvu, pomozimo Budvi, volimo Budvu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Danilo Kastratović, kandidat za odbornika na izbornoj listi "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu!  - Dragan Purko Ivančević"