30-03-2020

Katarina Bulatović neće igrati na OI u Tokiju

Katarina Bulatović neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Jedna od najboljih rukometašica protekle decenije planirala je da se povuče nakon Igara koje su trebale da se održe ovog ljeta, no zbog pandemije koronavirusa pomjerene su za narednu godinu.

Katarina Bulatović neće igrati na OI u Tokiju | Radio Televizija Budva

Foto: weheartit.com

"Sve sam mislila da će se Igre održati u avgustu. Ali, na kraju krajeva, zdravlje svih nas je najvažnije. Šta je tu je, to je to. Nije smak svijeta, život ide dalje, razočarana sam i malo tužna, ali kad pogledam kakvo je stanje zbog virusa, odlaganje Igara je najpametnije rješenje. Sportisti su ti koji su, možda, i najpogodniji za širenje virusa, znamo koliko je naš imuni sistem izložen naporima, a da se Igre igraju bez navijača to je katastrofa", kaže Bulatović za "Arenu".

"Moja glava je bila spremna za kraj i mislim da neću promijeniti odluku. Imam 35 godina i puno prečih stvari. Ako sve ovo bude kako treba, voljela bih da se ostvarim kao majka. Juče sam, stvarno, bila tužna, ali nijesam razmišljala da tijelo ponovo spremam za još jedan napor. Nije rukomet sve u životu, ima prečih i bitnijih stvari, a ne želim za te neke druge stvari da bude, možda, prekasno. U novembru ću da napunim 36 godina, sljedeće već 37. To su, neke, ozbiljne godine. Što se tiče tijela, ono bi moglo da izdrži još sezonu. Želim još da kažem da sam juče dobila puno poziva i poruka sa pitanjima da li je kraj", ističe Bulatović.

Igračica "Đera" je kazala i da će igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u junu.

Podsjetimo, Bulatović je planirala da Igre u Tokiju ovog ljeta budu njeno posljednje takmičenje u karijeri.

Izvor: CG Sport