23-02-2023

Kažanegra: Izvinjavam se porodicama Brnović i Peković zbog postupanja prema njihovim sinovima

Uvaženi građani i građanke Budve, šira javnosti, kao odgovoran porodičan čovjek imam potrebu da Vam se obratim u svoje lično i ime moje porodice i javno izrazim riječi izvinjenja u odnosu na događaje koji su predhodili. Sa posebnim uvažavanjem prema porodicama Brnović i Peković obatio bih se istim i izvinio za postupanje prema njihovim sinovima, saopštio je odbornik DF-a u SO Budva Mladen Kažanegra u obraćanju javnosti.


Foto: Arhiva

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

U određenim okolnostima nisam uspio da iskontrolišem svoje reakcije na provokacije koje su trajale preko sat vremena i odreagovao sam na način zbog kojeg Vam danas i upućujem ove riječi izvinjenja.Izuzetno mi je važno da napomenem i sa indignacijom odbacim i primisao da ljude dijelim i o njima sudim po nacionalnoj pripadnosti.

Među mojim najbližim prijateljima ima Hrvata, Crnogoraca, Albanaca koje izuzetno poštujem i cijenim. Posebno razumijem da je cijelom događaju novu dimenziju dalo prisustvo njihovih majki i uvjeravam Vas da sam bio svjestan te činjenice nikada im nebih ni prilazio.

Moja porodica je zbog svih ovih događaja ,ni kriva ni dužna prošla kroz medijski linč. Izvještavanje o ovom događaju prekomjerno je potencirano, nije se poštovala faza izviđaja, prikupljanje informacija i izjave svjedoka, već besomučno i na svim portalima i kanalima objavljivala moja slika, imena članova moje porodice koji nisu povezani sa događajem, pravio se pritisak i uticalo na javno mnjenje kao da je u pitanju, ne daj Bože, najteže krivično djelo.

Još jednom molim sve medije da zaustave hajku na mene i moju porodicu, da dopuste pravedno suđenje, nakon kojeg ću dobiti poštenu kaznu za sve što sam uradio, a zbog čega se izvinjavam posebno porodicama oštećenih.

Na kraju bih zaključio da se kajem zbog počinjenog, posebno imajući u vidu da sam odbornik SO Budva i svjestan sam težine i značaja obavljanja javne funkcije. Ljudski je grišiti ali i pokajati se!