17-07-2020

KCCG pozajmio RTG aparat za snimanja zdravstvenim ustanovama na Cetinju

Prijestonica Cetinje u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore obezbijedila je mobilni rendgen aparat koji će biti na raspolaganju zdravstvenim ustanovama na Cetinju.

KCCG pozajmio RTG aparat za snimanja zdravstvenim ustanovama na Cetinju | Radio Televizija Budva

''RTG aparat nalaziće se u prostorijama Doma zdravlja Cetinje i služiće za snimanje pacijenata koje na tu vrstu pregleda upućuju izabrani ljekari. Zbog epidemiološke situacije u gradu oni su upućivani na RTG snimanja u Podgoricu, što im je izazivalo dodatne troškove'', pojasnili su.

''Nabavka RTG aparata inicirana je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa i očuvanja Opšte bolnice "Danilo I" "čistom". Cetinjska bolnica je odlukom Kriznog medicinskog štaba, na nacionalnom nivou, određena za bolnicu u kojoj neće medicinski biti tretirani pacijenti oboljeli od novog koronavirusa'', navodi se u saopštenju.

''U koordinaciji gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i direktora Kliničkog centra Crne Gore Jevta Erakovića za potrebe građana Prijestonice RTG aparat je obezbijeđen na pozajmicu'', ističu oni.

Podsjećaju da je Prijestonica Cetinje kroz Program razvoja za 2020. godinu kupila početkom aprila mobilni RTG aparat, vrijedan 38 hiljada eura, za Opštu bolnicu "Danilo I", a nakon što je to pitanje razmatrano na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i dopisa Bolnice.