10-08-2021

Kiša zvijezda padalica u noći između 11. i 12. avgusta

Savršeno se vide iz mraka, pa sa bliskom osobom na nekom proplanku, brdu ili planini uživajte u predivnom vatrometu zvijezda padalica na nebu.

Kiša zvijezda padalica u noći između 11. i 12. avgusta | Radio Televizija Budva

Foto: Pexels

Da li ste se tokom avgustovskih večeri zagledali u noćno nebo?

Ako jeste, onda ste primijetili da je prepuno zvijezda - kao da se cijeli kosmos otvorio pred nama. I u ovoj godini mjesec avgust nam donosi meteorski pljusak Perseida, meteora koji su na nebu aktivni od 17. jula do 24. avgusta, piše Lovesensa.

Ova kiša zvijezda padalica svoj vrhunac imaće u noći između 11. i 12. avgusta, a nakon toga broj meteora počeće da opada. Najveću šansu da vidite zvijezdu padalicu imaćete u noći 12. avgusta, a najljepše će se vidjeti poslije 23 časa, odnosno od ponoći do zore.

Smatra se da je kiša Persaida najljepša, jer ovi meteori imaju najupečatljiviji sjaj, a i brzo padaju.

Njihovi blicevi su veoma jaki, a najljepše je da ih posmatrate u prirodi gdje je nebo otvoreno i vazduh nije zagađen. Savršeno se vide iz mraka, pa sa bliskom osobom na nekom proplanku, brdu ili planini uživajte u predivnom vatrometu zvijezda padalica na nebu. Zapamtite, vašim očima je potrebno malo vremena da se naviknu na mrak, pa tek onda započnite posmatranje.

Ovaj ritual možete praktikovati 11, 12. i 13. avgusta i sigurno ćete ugledati zvijezdu padalicu za koju se vjeruje da ima moć da preusmjeri energiju u ostvarenje onoga što želite. Ovo je sjajna prilika da razmislite o promjenama koje želite da napravite u životu, i osvijestite kako da ostvarite svoje ciljeve i želje.

Kada ugledate zvijezdu padalicu, zamislite iskrenu želju, od srca, zatvorite oči i na nekoliko minuta vizualizujte svoju želju, a onda nastavite da posmatrate nebo. Ako tokom noći vidite više zvijezda padalica, možete zamisliti istu želju iznova ili pomisliti neku drugu. Važno je samo da bude od srca i da svoju želju ne otkrivate drugima, već da je čuvate u tajnosti.