16-01-2020

Knežević: Nema sumnje da će stanovi za prosvjetne radnike biti završeni do početka nove školske godine

Nakon duže pauze građevinski radovi na završetku zgrade prosvejtnih radnika u Budvi ponovo su započeti, predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Budva i potpresjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Nikolaj Knežević najavio je da će početkom naredne školske godine radovi na zgradi koja je prema njegovim riječima najkvalitetnije gradnje u Budvi biti okončani.

Knežević: Nema sumnje da će stanovi za prosvjetne radnike biti završeni do početka nove školske godine | Radio Televizija Budva

Kamen temeljac zgrade prosvjetnih radnika u Budvi postavljen je u aprilu 2015. godine. Završetak radova se planirao za oktobar 2016., a danas je pred nama slika nezavršenih zgrada na kojima su nedavno započeti završni radovi, koji će prema riječima Nikolaja Knežvića biti završeni do početka nove školske godine.

"U stalnim kontaktima sa Ministarstvom prosvjete i sa Vladom Crne Gore uspjeli smo da dobijemo garancije za novi kredit od 1.200.000 eura i uplatili smo novac za prvu fazu nastavka radova i sada slobodno mogu da kažem da nemam više nikakvu sumnuju da će stanovi za prosvjetne radnike biti gotovi. Na gradilištu je prvog dana bilo 25 radnika, a svakim danom broj će se povećavati" kazao je Nikolaj Knežević.

Knežević je objasnio kakvi su radovi trenutno u toku.

"Trenutno se izvode radovi na zapadnoj i južnoj fasadi, postavljanje izolacije, izvode se unutrašnji radovi, regips, molerski radovi se privode kraju i nadam se da će sa ovim povećanim brojem radnika sve ovo ubrzo biti gotovo" istakao je.

Naš sagovornik je naglasio da Sindikat ulaže veliki napor da dogovorena cijena od 650 eura po kvadratu ostane ista, ali da će se ista znati po završetku radova i sumiranju troškova.



"Mi uporno pokušavamo da sačuvamo kvadrat od 650 eura, otuda donekle i proizliazi ovoliko kašnjenje, s obzirom da ovo predugo traje i da su mnogi prosvjetni radnici pred penzijom, a povećanje kvadrtata bi ugrozilo kupovinu stanova kod onih koji su pdostanari, dakle Stambena zadruga Solidarno po mojim informacijama čini sve što je u njihovoj moći da kvadrat stana ovdje ostane na tom nivou" dodaje Knežević.

Podsjećamo da je 2015. godine tadašnji Ministar prosvjete Predrag Bošković u naselju Dubovica svečano postavio kamen temeljac za izgradnju 148 stanova za prosvjetne radnike u Budvi te najavio da će krajem 2016. godine biti uručeni ključevi zaposlenim u pet budvanskih školskih i predškolskoj ustanovi.

Do maja 2019. godine Opština Budva je u projekat uložila devet miliona eura, a Stambena zadruga Solidarno šest miliona eura, te da je očekivala pomoć Ministarstva prosvjete kako bi se radovi priveli kraju.