03-11-2023

Knežević: U Mjesnoj zajednici „Podostrog” radimo na poboljšanju infrastrukture

U Mjesnoj zajednici Podostrog u proteklom periodu sanirana je saobraćajna infrastruktura na kritičnim mjestima, a u planu je i izvođenje radova u cilju boljeg snabdijevanja strujom i vodom, o čemu je za Jutrom iz Budve govorio predsjednik Savjeta, Gojko Knežević.


Knežević, Printscreen: YouTube/RTV Budva

"Mi smo sada prije jedno desetak dana na potezu jedne opasne krivine postavili bankinu u dužini od 40 metara. Lokalna samouprava nam je pomogla, tako da smo riješili taj gorući problem. On datira iz vremena kada je jedan seljanin okosio plac i dolje je ostala velika provalija. Sa strahom smo izdržali ovu sezonu i na sreću ništa se loše nije dogodilo. Plan je da u narednom periodu takođe postavimo ogledala na dvije opasne krivine", istakao je Knežević.

On je najavio koji radovi će se izvoditi i u narednom periodu.

"Kod fontane u Boljačin dolu sada se radi ulica i parking i nas su kontaktirali da iskoristimo momenat da se postave kablovi za trafostanicu i za vodovod. Angažovali smo ljude iz CEDIS-a, oni su kontaktirali Sekretarijat za investicije i na dobrom smo putu da to sprovedemo. Dobili smo neka sredstva od Opštine za poboljšanje infrastrukture i od njih ćemo kupiti cijevi i postaviti svu infrastrukturu za vodu i struju", naveo je predsjednik Savjeta MZ Podostrog.

Aktivnosti ove mjesne zajednice biće fokusirane i na rješavanje komunalnih problema.

"Obratili smo se Sekretarijatu za komunalno stambene poslove da od sredstava koja su nam dodijeljena napravimo sedam stanica za kontejnere, kako se smeće ne bi raznostilo i kako bismo sve koliko-toliko upriličili", istakao je Knežević.


M.S.