07-07-2021

Književno veče Zdravke Babić u petak

U organizaciji Nip art press iz Budve, , u petak, 9. jula u 20.30h, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće održano književno veče, poznate pjesnikinje Zdravke Babić iz Bileće u Republici Srpskoj, tj. Bosni i Hercegovini.

Književno veče Zdravke Babić u petak | Radio Televizija Budva

O književnom djelu ove poetese, govoriće: novinar i publicista Ranko Pavićević, književnica Tatjana Kulajača i dramaturg Miloš Boreta, dok ćeautorka govoriti svoje stihove.

Zdravka Babić je do sada objavila četiri knjige poezije, od kojih su: “Razglednice iz Bileće”, “Mjesec je vajao ženu”, “Pn me voli ćirilicom” i “ Od praiskona”.

Njena književni rad je zasnovan, ne samo na izuzetno kvalitetnoj poeziji, koja je puna jakog duha, emocija, dobrih poruka, odličnih misaonih sintagmi obgaćenih snažnim stilskim figurama, nego i na prozi kroz pisanje eseja, prikaza i scenaija koja piše za književna djela drugih pjesnika i književnika.

U pripremi je i njena knjiga eseja i književnih prikaza na temu savremene književnosti.

Poezija joj je prevedena na ruski, engleski, ukrajinski, turski i madjarski jezik, a objavljuje svoje stihove u brojnim domaćim i inostranim književnim časopisima, a zastupljena je i u zbornicima i antologijama.

Dobitnica je brojnih domaćih i inostranih književnih nagrada i priznanja , aučesnica medjunarodnih festival poezije, javio je budvanski ART PRESS.