10-11-2020

Kolegijum danas o zahtjevu Krivokapića

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore danas bi trebalo da razmatra zahtjev mandatara Zdravka Krivokapića da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će predložiti program i personalni sastav vlade.



Krivokapić je u petak, u dopisu predsjedniku parlamenta Aleksi Bečiću, naveo da očekuje da se ta sjednica organizuje u najkraćem vremenu.

List Dan je danas objavio da je pet poslanika pozitivno na virus Kovid-19, a kako postoji mogućnost da će ta brojka biti povećana do prvog narednog skupštinskog zasjedanja, traži se rješenje za bezbjedno održavanje sjednice.

Najveći problem je kako organizovati glasanje za sve poslanike, za one koji moraju biti u svojim domovima zbog izolacije i onih koji će biti u skupštinskim klupama, a da se ispoštuju sve zakonske i odredbe propisane Ustavom Crne Gore.

Prema saznanjima Dana, na današnjoj sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine biće razmatrane izmjene člana skupštinskog Poslovnika po hitnom postupku, kako bi se poslanicima koji su u izolaciji zbog virusa omogućilo pravo da glasaju.