17-10-2018

Komemorativnom sjednicom grad Budva se oprostio od Vesne Radunović

Povodom smrti naše sugrađanke Vesne Radunović juče je u Skupštini Opštine Budva održana komemorativna sjednica. Nakon uvodne riječi predsjdnika Skupštine Đorđija Vujovića i minuta ćutanja u ime kolektiva SMŠ "Danilo Kiš" oprostila se profesorica Neveneka Vlačić, koja je istakla Vesninu privržensot učenicima i pristup rješavanju problema.

Komemorativnom sjednicom grad Budva se oprostio od Vesne Radunović | Radio Televizija Budva

"Mnogo si voljela svoj grad i ljude u njemu, more i park za koje te vežu najljepše uspomene za djetinjstvo. Puno puta si mi pričala kada ste se kao osnovci vraćali iz škole koja je bila u Starom gradu, kasnili kućama zbog igara. Ljubav prema književnosti je bilo tvoje životno opredjeljenje kojem si se profesionalno posvetila kao sjajan pedagaog" kazala je Vlačić.

Predsjednik Opštine Dragan Krapović u oproštajnom govoru pored ostalog je kazao da je otišao izvanredni profesionalac koji je cijeli grad doživljavao kao svoju porodicu.

"Teško se danas oprostiti od Vesne Radunović, žene koja je različitim vrijednostima obilježila naš grad. Ipak sve ono što je bila Vesna i za šta se svim srcem zalagala ne može nestati. Sve to živi i nastaviće da traje. Vrijednost nečijeg života se ne mjeri njegovom dužinom već kvalitetom. Sve što je Vesna uradila za života čini njen život ispunjenim i vrijednim življenja", naglasio je Krapović.

Naša sugrađanka preminula je nakon kraće i teške bolesti. Osnovnu školu je završila u Budvi, srednju u Kotoru a studije u Beogradu na Filoškom fakultetu. Kao porfesorica maternjeg jezika u osnovnoj školi "Stefan Mitrov Ljubiša" radila je 1990. do 2002. godine, u Skupštini Opštine Budva od 2002. do 2005. godine, i bila je prva žena na čelu Opštine Budva.

Od 2005. do 2008. godine radila je u NLB Banci Montenegro, a od 2008. do 2012. u Hypo Alpe Adria banci. Od 2013. godine je bila direktorica Javne obrazovne SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi.