21-10-2019

Kompanija Carine potpisala ugovor sa Iberostarom

Kompanija Carine potpisala je ugovor sa španskim turoperatorom Iberostar, što će, prema riječima vlasnika podgoričke firme, Čeda Popovića, pozitivno uticati na strukturu gostiju koji dolaze u Crnu Goru.


“Njihovi gosti su jedna veća klijentela, i to je nešto što je pozitivno i za nas i Crnu Goru. Vi znate da oni posjeduju tri hotela u Crnoj Gori za sad. Takođe, obilazili su naše hotele, vjerovatno u želji da se šire i došlo je do te saradnje i pregovora koji su bili korektni i na veoma visokom nivou", kazao je Popović.

Kompanija, čiji je Popović vlasnik, posjeduje dva hotela sa četiri zvjezdice, Park i Delfin, kao i hotel Kumbor sa pet zvjezdica. Ugovor sa Iberostarom je potpisan na deset godina.

"Oni će se, kao turoperatori, baviti punjenjem hotela i uvođenjem njihovih standarda. Uvođenje njihovih standarda znači podizanje nivoa usluge, ali i povećanje broja gostiju. To svakako ide jedno sa drugim. U svakom slučaju, čini mi se, ovo je jedan dobar poslovni potez", ocijenio je Popović.

Dolazak tog svjetski prepoznatog brenda, kako je naveo za Infobiro, ima pozitivne implikacije na cjelokupnu turističku privredu Crne Gore.

"Nijesu došli neki mali turoperatori, već neki među najmoćnijima i najkvalitetnijima. Kao što vidite, ovo što rade je svakako na jednom visokom nivou", rekao je Popović.

On je kazao da je sezona, koja i dalje traje, bila na nešto većem nivou nego prošlogodišnja. Ipak, kako je dodao, valjalo bi raditi na strukturi gostiju.

"Nije to baš kvalitet gostiju koji priželjkujemo. Ako napravite ovakve hotele da biste dali pravu uslugu mora da dođe i prava klijentela. Upravo je zbog toga dolazak Iberostara značajan, jer se sa njima uvodi jedan veći nivo usluge i samim tim i klijentele”, ocijenio je Popović.

On smatra da je izuzetno pozitivno kada takva svjetska kuća dođe u Crnu Goru.



Izvor: Mina