12-10-2023

Komunalno Budva: Klupe za odmor, zelenilo za dušu grada i okoline

DOO "Komunalno" Budva izvršilo je značajnu donaciju školama u gradu, poklanjajući osam klupa OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i dvije klupe SMŠ "Danilo Kiš". Ova inicijativa ima za cilj poboljšanje uslova boravka u školskim dvorištima i olakšavanje prebukiranosti kapaciteta škola.


Foto: Portal RTV Budva

"Svjesni problema prebukiranosti kapaciteta škole, raduje nas činjenica da ćemo ovom donacijom doprinijeti kvalitetu boravka naših mališana u školskom dvorištu", kazala je za Portal RTV Budva PR preduzeća Aleksandra Rajković.

Nakon završetka radova na ozelenjavanju i adaptaciji prilaza iza OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", planira se ozelenjavanje cijelog dvorišta sa prednje strane škole.

"Trenutno se izvode radovi na nasipanju novog sloja zemlje, okopavanju i poravnavanje terena, što je preduslov za sjetvu trave koja je planirana na ovoj lokaciji", istakla je Rajković.


Foto: Portal RTV Budva

Pored toga, kako je dodala, ekipa "Komunalnog" juče je realizovala niz aktivnosti u parku iza SMŠ "Danilo Kiš", uključujući košenje trave, okopavanje postojećih sadnica, orezivanje žbunastog rastinja i krčenje samorasle vegetacije.


Foto: Komunalno Budva

"Ove aktivnosti usmjerene su na stvaranje prijatnog i uređenog okruženja za učenike, nastavnike i lokalnu zajednicu. Inicijativa "Komunalnog" Budva nije samo primjer korporativne društvene odgovornosti, već i važan korak u unapređenju životne sredine u gradu", zaklučila je Rajković.


Video: Komunalno Budva

Očekuje se da će ove aktivnosti doprineti poboljšanju kvaliteta života u Budvi i pružiti djeci bolje uslove za igru i učenje u prirodnom okruženju.