04-05-2019

Komunalno spremno za ljeto

Komunalno preduzeće je u svakom trenutku spremno da ogovori na izazov održavanja čistoće u gradu, bez obzira da li je riječ o sezoni ili masovnim manifestacijama kada se I količina otpada znatno uvećava.

Komunalno spremno za ljeto | Radio Televizija Budva

Sezona se dočekuje spremno. Problem odvoza šuta je privremeno riješen. Slijedi postavljanje novih kontejnera kao i korpi za reciklažu na više lokacija. A uskoro će početi sa radom još jedan čistač koji će svakodnevno prati ulice u Petrovcu što do sada nije bio slučaj.

"Iduće nedjelje počinjemo da izbacujemo nove kontejnere , do kraja mjeseca očekujemo jedno smećar vozilo koje je trenutno na reparaciju . U junu nam stižu i dva nova smećara, jedan veće i jedan manje kubikaže i što se nas tiče očekujemo spremno sezonu", kazao je Rade Bauk, direktor Komunalnog preduzeća.

Pored odvoženja otpada radi se na uredjenju javnih površina, posebno onih sa kojih su uklonjeni privremeni objekti.

"Pokušaćemo da panelima zaklonimo površine koje nije moguće za sada prekriti zemljom, travom I ukrasnim biljem" kaže Bauk.

Očekivanja su da će ukupan broj radnika u sezoni, njih oko 240 , dati svoj maksimum da grad bude čist i uredan. Komunalno preduzeće uskoro će i formalizovati saradnju sa JP Morsko dobro potpisivanjem ugovora o održavanju čistoće u toj zoni. Problemi sa rasvjetom na jednom dijelu donjeg šetališta uskoro će biti riješeni kazao je Bauk.

Jasna Marković