26-07-2019

Komunalno zamijenilo kontejner kod Starog grada

Zeleni kontejner kod Lučke kapetanije uslijed velikih vrućina, ali i neodgovornih ugostitelja predstavlja veliki problem za sve koji žele da prošetaju tim dijelom, ali i da iskoriste blizinu plaže Pizana.

Komunalno zamijenilo kontejner kod Starog grada | Radio Televizija Budva

Nakon što su građani i turisti počeli glasno da negoduju zbog nesnosnog smrada koji se širio skoro do zvona, i na intervenciju redakcije televizije Budva, JP "Komunalno" Budva je zamijenilo ovaj kontenjner.

Direktor "Komunalnog" Rade Bauk je objasnio da problem nastaje uslijed činjenice da se kontejner ne može oprati kao na drugim mjestima u gradu - jer ne postoji adekvatan odvod za prljavu vodu, te da ugostitelji i vlasnici restorana odlažu otpatke od hrane na nepropisan način.

Kontejner se posipa pijeskom, ali to očigledno nije bilo dovoljno te je isti morao biti zamijenjen. Do kada će ovaj izdržati - zavisi najviše od naše svijesti o tome da dijelimo zajednički prostor i da ipak živimo od turizma. A sudar sa miomirisom trule hrane ne šalje baš lijepu sliku o Budvi kao poželjnom mjestu za odmor.



JN/IB