29-08-2019

Koncert grupe "Harmonija" večeras na Trgu pjesnika

U okviru manifestacije „Etno večeri“ koje tokom cijelog ljeta organizuje Turistička organizacija opštine Budva, večeras će na Trgu pjesnika koncert održati budvanska Ženska vokalna grupa „Harmonija", sa početkom u 20 sati.

Koncert grupe

Ženska vokalna grupa "Harmonija" je osnovana u Budvi 1983. godine. Ime je dobila po Harmoniji, ženi feničanskog kralja Kadma, prema legendi, osnivača grada Budve. Tokom decenija svog uspješnog rada ove divne dame su imale više od 1000 nastupa na samostalnim koncertima, smotrama klapa, festivalima zabavne muzike i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Izdale su više autorskih CD-ova i snimile mnoštvo televizijskih spotova. U svom sastavu "Harmonija" danas ima 10 članica koje se bave različitim profesijama. Godinama uspješno promovišu autentičnu kulturu i tradiciju primorskog kraja, prije svega kroz mediteranski repertoar. Njegov znatan dio čine kompozicije za koje je tekst i muziku napisala Mirjana Pajović, prof.klavira, umjetnički rukovodilac grupe od njenog osnivanja.

Budvane i mnogobrojne posjetioce “Harmonija” će obradovati pjesmom u četvrtak u 20 sati na Trgu pjesnika, a istog dana će mediteranski duh “pronijeti” budvanskim šetalištem i klapa “Castel Nuovo” iz Herceg Novog.

Promocija kulturnog nasljeđa kroz “Etno večeri” biće nastavljena i tokom septembra u Budvi i Petrovcu nastupima klape “Castel Nuovo” i Kulturno umjetničkog centra “Stara Budva”, saopšteno je iz TOB-a.