23-11-2022

Koncert ženske vokalne grupe „Harmonija” u petak

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u petak, 25. novembra 2022. godine, u 18 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, povodom svečane proslave Dana opštine Budva biće upriličen koncert ženske vokalne grupe „Harmonija”. Gosti koncerta će biti Ninoslava Zlatković, solo klavir i vokalni kvartet koji čine Iva Otašević, Lara Pavićević, Milica Radović i Nikola Karadžić.

Koncert ženske vokalne grupe „Harmonija” u petak | Radio Televizija Budva

Ženska vokalna grupa „Harmonija” iz Budve postoji i radi 39 godina. Dobila je ime po plavokosoj kraljici Harmoniji, ženi feničanskog kralja Kadma, osnivača Budve po mitskoj legendi. Harmonija u svom sastavu danas ima 10 članica, od kojih se 5 profesionalno bave muzikom.

Tokom svih ovih godina u klapi je pjevalo pedesetak članica. Za 39 godina postojanja i rada imala je oko 2000 nastupa. Nastupala je na samostalnim koncertima, smotrama klapa, na festivalima zabavne muzike u zemlji i inostranstvu. Programski nije orjentisana samo na klasičan repertoar primorskih klapa, već njeguje raznovrstan melos kao što je duhovna muzika, stari majstori, kompozicije iz popularnih Opera, starogradske i izvorne narodne pjesme.

U Perastu na inernacionalnom festivalu klapa je više puta osvajala nagrade. Snimila je 4 CD-a i 25 TV spotova, sa ciljem da i medijski uspješno prezentuje i promoviše mediteransku kulturu i
tradiciju, posebno crnogorskog primorja. Znatan dio repertoara klape čine kompozicije za koji je tekst i muziku napisala g-đa Mirjana Pajović, umjetnički rukovodilac grupe od osnivanja.
Zahvaljujući ozbiljnom i upornom radu uz podršku Opštine Budva postala je najreprezentativniji i renomirani ansambl grada Budve.