19-01-2023

Konkurs NTO CG za turističke vodiče: Osmisli najbolju turu i osvoji vrijednu nagradu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizuje Konkurs za najbolje osmišljenu novu turističku turu na teritoriji Crne Gore povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. februara.


Ilustracija, Foto: Unsplash

Pojašnjavajući propozicije Konkursa, iz NTO CG saopštili su da se na isti mogu prijaviti svi licencirani turistički vodiči sa teritorije Crne Gore.

"Uslov je osmišljavanje nove turističke ture u Crnoj Gori koja će doprinijeti razvoju manje popularnih turističkih regija uz uključivanje lokalnog stanovništva. Predložena ideja treba da poveže kulturno-istorijske znamenitosti, prirodna bogatstva, lokalno stanovništvo i da u isto vrijeme donese benefite zajednici", naveli su u saopštenju.

Kako su istakli, cilj Konkursa je da se osvježi, poboljša i osnaži sektor turističkih vodiča, da se uvedu inovacije u oblasti vođenja turističkih grupa i da se u ponudama novih turističkih tura u što većoj mjeri uključi i lokalna zajednica.

"Za autore najbolje ideje, po ocjeni komisije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nagrađuje fondom u iznosu od 1000 eura za prvu nagradu, 500 eura za drugu nagradu i 250 eura treću nagradu. Jedan aplikant može dostaviti samo jednu Prijavu u kojoj će sa najviše 3000 karaktera predstaviti svoju ideju, a prijave se mogu predati do 08.02.2023. godine. Učešće podrazumijeva popunjavanje Prijave koja je sastavni dio Konkursa", kazali su iz NTO CG.

Konkurs i Prijava dostupni su na zvaničnoj stranici NTO CG, putem ovog LINKA.