30-06-2021

Konkurs za upis na UCG biće raspisan danas

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na juče održanoj elektronskoj sjedinici utvrdio tekst konkursa za upis 3.331 studenta u studijskoj 2021/22. godini, u prvu godinu osnovnih studija.

Konkurs za upis na UCG biće raspisan danas | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Konkurs će biti objavljen danas, u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na konkurs za sve organizacione jedinice, osim za one iz oblasti umjetnosti (Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti i Muzička akademija), gdje će se prijave podnositi isključivo posredstvom studentskih službi.

"Prijave se podnose 1. i 2. jula 2021. godine, do 16.00 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a isti termin prijema dokumentacije za prijavu za upis predviđen je i za studentske službe. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice", naglašavaju u saopštenju UCG.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. jula 2021. godine, a rasporedi termina polaganja biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja obaviće se zaključno sa 15. julom 2021. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.