27-06-2023

Konkurs za upis na Univerzitet Crne Gore biće objavljen 1. jula

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) raspisaće konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija UCG za studijsku 2023/24.godinu, u subotu, 1. jula 2023. godine, najavljeno je na danas održanoj elektronskoj sjednici UO UCG, kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica. Konkurs kojim je predviđeno 3.174 mjesta na državnom budžetu će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz UCG.

Konkurs za upis na Univerzitet Crne Gore biće objavljen 1. jula | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

U tekstu konkursa biće opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

“Prijava na konkurs se podnosi 3. i 4. jula 2023. godine do 16h, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, navode iz UCG.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. jula 2023. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. jula 2023. do 7. jula 2023. godine.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore donešene su i odluke o samofinansirajućem programu Ekonomskog fakulteta „Academic program in Business and Economics”, za koji je predloženo 60 mjesta. Raspisivanje konkursa je uslovno do donošenja rješenja o licenciranju od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore.