19-05-2022

Korona presjek: 80 novopozitivnih, osam u Budvi

Registrovano je još 80 novih slučajeva koronavirusa. U prethodna 24 sata nije bilo smrtnih ishoda povezanih sa Covid 19 infekcijom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ.

Korona presjek: 80 novopozitivnih, osam u Budvi | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 899 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 31, Bara 12, Budve osam, Kotora, Nikšića i Ulcinja po šest, Tivta tri, a sa Cetinja i iz Mojkovca po dva.

U Andrijevici, Beranama, Kolašinu i Pljevljima evidentiran je po jedan novi slučaj.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 8,89 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.719.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 75 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 557.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 236.569.

U Podgorici je aktivno 218 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 58, Baru 52, Kotoru 45, Herceg Novom 33, Budvi 31, Tivtu 27, na Cetinju 18, u Ulcinju 17, Beranama 14, Pljevljima 11.

U Danilovgradu i Mojkovcu aktivno je šest slučajeva koronavirusa, Bijelom Polju i Rožajama po pet, na Žabljaku tri, Andrijevici, Kolašinu, Šavniku i Tuzima po dva.

U Gusinju, Petnjici, Plavu i Plužinama nijesu evidentirani aktivni slučajevi koronavirusa.