03-09-2014

Koža pušača blijeda i suva

Blijeda i suva koža s više bora karakteriše kožu pušača zbog čega je mnogo ugroženija od kože nepušača. Ukoliko pušite, kožu morate više njegovati, a pročitajte i kako.

Koža pušača blijeda i suva | Radio Televizija Budva

Kako pušenje ubrzava starenje kože, a nikotin je isušuje posljedice se vide tako što vaša koža postaje siva i bez sjaja. Pročitajte kako da pravilno njegujete kožu.

Očistite kožu palminim uljem. Nakon što vaša koža upije ulje, koje će smanjiti toksine na koži isperite je mlakom vodom. Trudite se da najmanje dva puta nedeljno uradite piling lica, jer ćete na taj način obezbijediti glatku kožu bez mrtvih ćelija. Masažom ćete takođe podstaći cirkulaciju.

Osim pilinga palminim uljem jednom nedjeljno bi trebalo da praktikujete i masku za lice koju možete napraviti i sami: u vruću vodu nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja, a zatim umočite peškir u mješavinu vode i ulja i stavite ga na lice oko 15 minuta.

Nakon toga stavite masku od gline koja će iz vaše kože izvuči toksine i dati joj sve potrebne minerale.

Još jedan način da uradite piling lica i očistite svoje lice od štetnih materija cigareta jeste tako što ćete u deciliter vode dodati tri kašike grube morske soli i dodati dvije supene kašike maslinovog ulja.

Masirajte lice oko pet minuta, a nakon toga ga operite mladom vodom.