05-10-2023

Kraj gdje je sve počelo: Mesi karijeru završava u Njuelsu?

Lionel Mesi nema namjeru da produži ugovor sa Interom iz Majamija po isteku saradnje na kraju 2025. godine, prenosi španski "El Nasional".


Lionel Mesi (Foto: Beta/AP)

Umjesto toga, Mesi je navodno spreman da napusti Majami kako bi se vratio klub u kome je napavio prve korake, Njuels Old Bojs, gdje planira da stavi tačku na svoju bogatu karijeru.

Njuels je bio prvi profesionalni tim kome se Mesi pridružio sa šest godina, a u klubu iz Rosarija proveo je igrajući pet sezona, prije nego što je karijeru nastavio u Braseloninoj "La Masiji" 2000.

Kapiten Argentine ima posebnu vezu sa Njuelsom i redovno je govorio o svojoj želji da se jednog dana vrati u klub.

"Mnogo puta sam rekao da mi je san da igram u Njuelsu, ali ne znam šta će se desiti, a dio te sumnje je zbog situacije u kojoj se zemlja nalazi u ovom trenutku. Imam porodicu i djeca su mi na prvom mjestu, a onda ja. Želim da odrastaju na mirnom mjestu, uz mogućnosti da uživaju u životu sa sigurnošću", izjavio je Mesi 2017. godine.

Mesi se nakratko vraćao u Njuels u nekoliko navrata tokom godina, a posljednji put je na stadion "Marselo Bjelsa" istrčao u junu ove godine na oproštajnoj utakmici Maksija Rodrigeza. To je izazvalo veliko oduševljenje navijača Njuelsa, koji su znali kako da ga pozdrave, a ne može se ni zamisliti kakav bi doček imao ukoliko odluči da karijeru završi u Rosariju.

Prethodno je, barem na kratno, nosio dres Njuelsa u novembru 2020, kada je gol koji je postigao za Barselonu posvetio preminulom Dijegu Armandu Maradoni.

Možda je i to bio znak da će se jednog dana desiti senzacionalni povratak za kraj.


(Portal RTCG)