25-08-2021

Krapina - komadić raja sakriven u brdima Budve

U brdovitom seoskom krajoliku nadomak Budve, postoji skriveno blago, ne ono sakriveno u zaključanom kovčegu, već blago prirode, skriveno od svakodnevne gužve i gradske vreve. U Budvi, a van Budve, Krapina je raj za dušu i oči. Vjerujemo da većina ljubitelja priorode iz ovih krajeva zna za ovo mjesto, ali evo prilike da i ostali saznaju za ovaj biser u brdima.

Krapina - komadić raja sakriven u brdima Budve | Radio Televizija Budva

Selo i ribnjak Krapina se nalaze se na pet kilometara od Budve, kada se krene putem od Maina ka selu Podostrog. Baš tu gdje mislite da je kraj, izdiže se put koji vodi do Krapine. Za one koji vole da pješače ili voze bicikla po brdovitim stazama, ova maršuta će biti idealna vikenda avantura, za one sa malo slabijom kondicijom i fizičkom spremom prpeoručujemo vožnju automobilom.



Ova prirodna ljepota i raj za odmor nalazi se na 185 metara
nadmorske visine i garantuje oko pet stepeni nižu temperaturu od one u Budvi.

Mještani ovo selo nazivaju još i Potoci, zbog Veljeg potoka koji protiče kroz Krapinu formirajući prirodni bazen, idealan za rashlađivanje prilikom velikih ljetnjih temperatura.



Bujna vegtacija daje vodi odmarajuću zelenu boju, što ovaj krajolik čini još slikovitijim, tako da je ovo mjesto sem za ljubitelje prirode raj i za ljubitelje fotografije, jer su neobični prirodni kadrovi ovog područja idealni za foto objektive.

Ovo mjesto i put koji do njega vode idealni su za pješačke ture, vikend izlete i porodične piknike, predivan pogled pruža se sa skoro svakog vidikovca na koji naiđite idući ka Krapini, a samo odredšte na koje ste se zaputili oduzeće vam dah.



Ukoliko poželite da se odmorite od gradske svakodnevice i udahnete malo čistog vazudha, imajte na umu ovu prirodnu ljepotu nadomak Budve, koja vam nudi osjećaj odlaska na selo, a ne iziskuje previše odvojenog vremena kako bi došli do nje.



Kada se zaželite svježeg vaduha, šume i žubora rijeke, znate gdje da odete i dišete punim plućima, i to je jedna od prednosti života u malom gradu, blizina svega što nam je neophodno za svakonedvno životno funkcionisanje.