28-07-2022

Krapović: Abazović i Đurović su nas navikli da nešto kažu, pa poreknu

Za razliku od gospode Abazovića i Đurovića, koja su nas navikla da prvo nešto kažu i obećaju, što bi narod rekao – da se izlete, pa nakon par dana, nedjelja ili mjeseci, sami sebe poreknu i demantuju, ja sam danas na potpuno istim pozicijama kao i 2016. i 2018. godine što se tiče održavanja festivala Sea Dance, poručio je potpredsjednik i poslanik Demokrata Dragan Krapović u reagovanju na današnje saopštenje Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT).


Foto: Demokrate

On je podsjetio da ga je tada kao predsjednika Opštine dočekao ugovor između Opštine Budva i Exita-Sea dance, koji je već bio potpisan na deset godina.

"Dakle, već 2016. godine sam rekao da je aranžman problematičan i posebno apostrofirao dvije stvari. Jedna je da je vrijeme održavanja festivala, tada sredinom jula, neadekvatno i da ne pomaže turističkoj sezoni, jer je sredinom jula Budva uvijek „puna“. Sugerisao sam da je festival najbolje izmjestiti prema kraju sezone, odnosno za kraj avgusta ili početak septembra mjeseca, kako bi sezonu produžili. Takođe, sugerisao sam da je mjesto održavanja festivala – zaleđe plaže Jaz – zbog mnogobrojnih problema tokom godina trajanja ugovora i održavanja festivala na toj lokaciji, neadekvatno i predložio da se festival premjesti u zaleđe plaže Bulljarica", kazao je Krapović.

Kako je rekao, tada su gospoda iz Exita i Sea dance sporili njegovo takvo viđenje i kao posljedica toga došlo je do javne polemike u kojoj je rekao da je Budva mnogo veći brend od Sea Dance-a. Na tom stanovištu, kako ističe, stoji i danas.

"Upravo zato, u prvoj godini mog mandata, 2017. godine, festival je održan sredinom jula na plaži Jaz, ali su organizatori upravo mojom odlukom dobili duplo manje novca nego što je odlukom Skupštine opštine Budva bilo predviđeno. Dakle, 150 hiljada eura umjesto 300 hiljada eura, i to im je rečeno na samom početku mog mandata u januaru mjesecu 2017. godine. Sljedeće, 2018. godine, o kojoj govore pomenuta gospoda, festival je održan u najboljem izdanju do sada na plaži Buljarica i pred kraj turističke sezone, što je, naravno, kako sam i zamislio imalo pozitivnih efekata na produženje turističke sezone", dodao je Krapović.

Da ne bi ostao nedorečen, Krapović ističe da je i dalje pri stavu i da potvrđuje mišljenje da je ovakav aranžman problematičan sa aspekta Zakona o kontroli državne pomoći.

Međutim, poručuje da nije on početkom maja ove godine primio organizatore Sea dance festivala i poslao poruku da „Vlada nastavlja saradnju sa Exit festivalom i da ponovo želimo da brendiramo Crnu Goru na globalnoj mapi event turizma“.


Foto: Demokrate


Foto: Demokrate

"To su uradili gospoda Abazović i Đurović, da bi sada pred samo održavanje festivala poslali potpuno drugačiju poruku, pozivajući se na Zakon o kontroli državne pomoći, što ima smisla, ali je to trebalo znati u maju i tada poslati tu poruku. Da je tako urađeno, do sada bi se vjerovatno našlo rješenje koje bi omogućilo da se festival održi i da nemamo negativnih medijsko-markentiških efekata, kojih nam, nažalost, ove godine ne fali, zbog izjava koje dolaze upravo iz Vlade Crne Gore, što je, kao što sam već rekao, zapanjujuće", zaključuje se u saopštenju.