30-05-2020

Krapović: Džakoviću, vratite mandat i riješite ovu situaciju

Odbornik Demokrata u SO Budva Dragan Krapović rekao je nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću u replici da je ono što je uradio politička korupcija i prekrajanje izborne volje, poručivši mu da vrati mandat i demontira aktuelnu situaciju.



"Ono što ste vi uradili se naziva politička korupcija i prekrajanje izborne volje. To je povreda člana 2 Ustava Crne Gore i omogućavanje DPS-u da dođe na vlast putem podmuklog i pokvarenog političkog djelovanja. To nije nešto što je za nas prihvatljivo", napominje on.

Svaki glasač koji je u Budvi glasao za DF, kako poručuje Krapović, nije htio da taj glas pođe DPS-u i da DPS tim glasom dođe na vlast.

Krapović se osvrnuo na Džakovićev zahtjev vezan za otvorene liste.

"Mi se principijelno zalažemo za otvorene liste, ali ja sad vas pitam da li ste na isti način kao što ste ucijenili nas, otvorenim listama, jeste li ucijenili ovu sadašnju većinu? Ja mislim da niste."

DPS, kaže Krapović, sjutra može da donese otvorene liste u ovoj državi, ali, kako ističe, oni to nikad neće uraditi

"Pozivam vas da vratite odbornički mandat jer ste prekršili vašu datu riječ i potpis", rekao je Krapović zaključujući:

"Moje ruke su čiste. Grupacija sa kojom sada sjedite, gospodine Džakoviću, ima dva gradonačelnika koja su za to završila u zatvoru. Gledam u oči vas i cijelu crnogorsku javnost i kažem da su moje ruke čiste. Vratite mandat i demontirajte ovu situaciju. Vi ste prekršili datu riječ i potpis koji smo svi stavili na koalicioni sporazum", poručio je odbornik Demokrata Krapović.