10-06-2019

Krapović: Mi ćemo, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama

Nakon poslednjeg istupa gospodina Carevića, kao i poruka koje, po pravilu, šalje preko režimskih medija i policijskih biltena, prinuđeni smo da nastavimo javnu polemiku, polemiku kojoj je mjesto bilo u SO Budva, kazao je u reagovanju, potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

Krapović: Mi ćemo, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama | Radio Televizija Budva

Kako je kazao, oni će, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama, a ne neistinama i uvredama, kao oni.

"Prvo da se osvrnemo na optužbe o nedonošenju planova: sva crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donešen i stupio na snagu u oktobru 2017-e godine, a ne u januaru 2019–e godine", istakao je Krapović, podsjećajući da je, na čelu Agencije za planiranje prostora Opštine Budva, prije nego je pomenutim Zakonom ukinuta, bio je gospodin Nenad Kordić, 14-ti na listi DF-a na lokalnim izborima u Budvi.

"Najlakše bi bilo da njega optužimo da nije radio svoj posao i da zato planovi nisu mogli biti donešeni. Međutim, notorna je činjenica da su upravo kolege iz DF-a, na čelu sa gospodinom Carevićem, cijelo vrijeme protiv mijenjanja planova. Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih poslova mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao", ističe Krapović.

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je da Carević javno kaže da su planovi katastrofalni i kriminalni, ali da se moraju sprovoditi!

"Carević nikad neće podržati stavljanje van snage DUP-ova, a da je to istina svjedoči Inicijativa za stavljanje planova Budva, Bečići i Petrovac van snage, koju je polovinom prošle godine podnio odbornik Džaković i koju su pored njega jedino Demokrate potpisale", rekao je Krapović, dodajući da je jako čudno da predsjednik Opštine, kao ni svi novi-stari savjetnici u kabinetu ne mogu da pročitaju plan i da vide da je upravo na dijelu parcele gdje oni afirmišu gradnju kula, planiran kongresni centar i kongresni hotel.

"Dakle, upravno na tom dijelu je namjena T1C – površine za turizam – kongresni hotel, dok je na drugom dijelu namjena CD4, dakle – centralne djelatnosti, u prevodu – poslovna zgrada. Nadalje, DUP nije precizirao fizičku preraspodjelu sadržaja već to treba da Idejno rješenje precizira, pa obavještavamo gospodina Carevića i eksperte u njegovom kabinetu da bi realizacijom MIA Budva bilo potrošeno 70% ukupne BGRP za cijelu parcelu, dakle – ne bi ostalo dovoljno za kongresni centar, čak i kad bi mogao da se gradi na drugom dijelu parcele", kazao je Krapović.

Na kraju, kako dodaje, vrlo je čudno da gospodin Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu.

"Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija. Gospodine Careviću, ovi iz DPS-a i Vlade Crne Gore nekako čudno pišu „ugroženi Srbin“", poručio je Krapivić.