08-01-2016

Krapović: Novac vratiti građanima Budve

Krapović: Novac vratiti građanima Budve | Radio Televizija Budva

"Upozoravamo nelegitimne vlasti u opštini Budva, pogotovo nelegitimnog Predsjednika opštine Srdju Popovića da se ne igraju sa gradjanima Budve i daju bilo kakve saglasnosti ili izjave kojima negiraju štetu po opštinu Budva, a vezano za Sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića ili bilo kog drugog optuženog u slučajevima u kojima su oštećeni gradjani Budve, to jest opština Budva. U slučaju da se nešto slično uopšte i razmatra, protiv onih koji bi tako nešto potpisali bi bile podnijete krivične prijave, i to bi moglo biti okarakterisano kao saučesništvo. Na to niko osim gradjana Budve nema pravo.

Gospodin Popović je zajedno sa svojim partijskim drugovima, odbornicima DPS-a glasao u parlamentu Budve upravo za taj posao, kao i za mnoge druge dilove kojima je nanijeta velika šteta gradjanima Budve. Oni sada hoće da negiraju posledice koje su nastupile po Opštinu Budva i tako nas, gradjane Budve liše pravične naknade, kao i da operu svoje ruke koje su sve do jedne bile visoko podignute kada se glasalo za sve poslove koji su sada predmet obrade Specijalnog tužilaštva. Sve to, je kao i od početka u Budvi bilo poznato Vladi Crne Gore, ministrima i premijeru, sve su znali i odobrili.

Da je Crna Gora normalna država i normalno društvo sve bi se završilo u institucijama sistema i ne bi bilo potrebe da se političke partije u to uključuju ili bilo šta komentarišu. Ovako smo prinudjeni, prvo jer nam ne dozvoljava dostojanstvo i intelekt da progutamo takvu jednu serviranu pravno – političku vratolomiju koja poništava suštinu koncepta da svako odgovara za svoje postupke u skladu sa zakonom i bez izuzetka, a drugo zbog teške finansijske situacije u opštini i činjenice da sada treba da vraćamo ogromne dugove koje je vlast svojim nepočinstvima napravila.

Po našem mišljenju u pitanju su kontrolisani i farsični pravosudni procesi i u te njihove obračune ne ulazimo, ali tražimo da se sve otudjene pare, zemlja, uključujući i onu na Crvenoj Glavici pored Svetog Stefana, koja je dio tog posla, kao i sve ostalo do zadnjeg eura bude vraćeno gradjanima Budve od kojih je sve to i uzeto, znači ne državnom budžetu, ne Megamarketu, već gradjanima Budve", navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Krapović, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva.