25-06-2018

Krapović: Pojačati kontrolu u kontakt zoni Starog grada

Saobraćajne gužve u centru grada su u ovom periodu znatno manje u odnosu na ranije godine, kazao je na poslednjem sastanku Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, dodajući da još uvijek nisu zadovoljni kontakt zonom Starog grada, gdje i pored ograničenog broja propusnica dolazi do neočekivanih gužvi neregularnim propuštanjem vozila.

Krapović: Pojačati kontrolu u kontakt zoni Starog grada | Radio Televizija Budva

Krapović je istakao da Parking servis koji upravlja rampom na ulasku u kontakt zonu Starog grada ne radi svoj posao kako treba.

Iako je ove godine značajno manji broj ograničenih propusnica nego prethodnih godina, kako je istakao, golim okom je vidljivo da to ne funkcioniše kako treba i tu se traži rješenje, dodajući i da je bilo problema i sa dostavom i sa ulaskom kod hotela Park, ali je sada situacija na tom potezu besprekorna.

"Ako može da funkcioniše kod hotela Park, može i na ulazu u Stari grad. Razumijem da su pojedinci suočeni sa neprimjerenim situacijma, ali danas smo razgovarali sa upravom policije da se i oni uključe u taj problem, da budu dostupni u svakom momentu da rješavaju te potencijalno-incidente situacije", istakao je Krapović.

Uz to, zbog nedostatka kadrova, trenutno nije dobra situacija ni u Petrovcu, te dolazi do saobraćajnih gužvi.

"Imamo samo dva komunalna policijaca za cijelu teritoriju opštine Budva, a previše posla. U narednih nekoliko dana stiču se uslovi da taj sastav bude pojačan, te će biti anagažovano 11 novih inspektora. Takođe je dogovoreneo da jedan broj turističkih inspekotra iz drugih opština uz saglasnost predsjenika opštine I ministarstva javane urpave vrši inspekcijski nadzor u Budvi tokom turističke sezone što će značajno poboljšati situacijau na terenu, zaključio je Krapović.