27-10-2017

Krapović: "Za vas je gospodo kraj, a za nas i gradjane Budve i Crne Gore novi početak"

Prenosimo u cjelosti saopštenje predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića na saopštenje DPS-a od 26.10.2017. godine povodom gostovanja u emisiji "Iz pravog ugla" TVCG.

Krapović:

Prvo želim da skrenem pažnju građana Budve i šire javnosti na očiglednu manifestaciju nemoći DPS-a Budva. Naime, nakon što mjesecima ne učestvuju u radu SO Budva, nakon što smo ih svojim radom i zalaganjem bukvalno doveli na rub gole političke egzistencije, gospoda imaju hrabrosti da pitaju za broj zaposlenih u lokalnoj upravi, da nam spočitaju da komunalni red i čistoća u gradu nijesu na nivou, pa čak i da analiziraju naše koalicione odnose. Takodje, pominju sistematizacije radnih mjesta, stvaranje uslova za partijsko zapošljavanje, ostavku direktora Vodovoda, disciplinske komisije itd.

Koristim priliku da im odgovorim da su teme poput komunalnog reda i upravljanja otpadom i čistoće u gradu bile na dnevnom redu sjednica Skupštine Opštine Budva na koje nijesu došli. A zašto gospoda iz DPS –a nijesu došli na sjednice? Moje je mišljenje da nijesu došli jer bi morali da se javno izjasne i zauzmu stav na primjer o gradnji u Miločerskom parku, o Luci Budva i o nizu drugih odluka koje interesuju gradjane Budve. Nadalje,sve sistematizacije koje su donijete i one koje će tek biti jesu i biće u skladu sa zakonom. Nema govora o revanšizmu, naprotiv, nekoliko mjeseci po stupanju na funkciju radio sam sa rukovodiocima koje sam zatekao bez i najmanjeg problema, uz
medjusobno uvažavanje i saradnju. Naravno, to je bio slučaj sa onima koji se nijesu ogriješili o zakon. Broj zaposlenih kako tvrde u DPS-u nije porastao,i nije problem u mladim i stručnim ljudima koje sam recimo ja zaposlio u Kabinetu, već je problem u ogromnom broju nestručnih kadrova koje ste vi zaposlili po političkoj pripadnosti. Nijesmo postupili kao DPS i moj predhodnik koji je bez ikakvog pravnog osnova nakon raskida koalicije sa SDP-om, sve kadrove za koje je smatrao da preferiraju ili pripadaju SDP-u odmah na besprizoran način otpustio i čak javno likovao zbog toga. Danas svi oni, jedan po jedan dobijaju satisfakciju na sudu i to plaćaju gradjani Budve. Uzgred da kažem da nikakav pritisak nijesam vršio na bivšeg direktora Vodovoda i da sam lično bio generalno zadovoljan njegovim radom i rezultatima dok je bio na čelu preduzeća. Gospodin Radoman je podnio ostavku iz ličnih razloga, pa kako nijesam učestvovao u njegovom imenovanju, nijesam želio da se miješam u njegove lične odluke.

Na kraju, pobjegli ste od bitnih odluka i rasprave o njima, to treba gradjani Budve da znaju. Takodje, sve ono o čemu sam govorio u emisiji, svi ti nagomilani problemi, svi imaju iskljucivo jedan zajednički imenitelj-DPS/OKG . DPS je prodao Miločer, DPS je prodao Luku Budva, DPS je zaposlio 1200 ljudi u Budvi po političkom ključu, DPS je od najvećeg projekta u istoriji Budve, pričam o otpadnim vodama, napravio najveći problem u istoriji Budve i to je uradio kako
na lokalnom nivou , tako i na državnom, jer u svemu ovome su učestvovale i odobravale nekoliko Vlada koje je predvodio DPS i Milo Djukanović.

Konačno, jasno je da ste kao i svaka interesna grupa nakon gubitka privilegija i vlasti, potpuno razbijeni i dezorjentisani. Svima u Crnoj Gori je jasno da je ovo kraj DPS-a. U Budvi, Kotoru i Herceg Novom ste potučeni do nogu, bolje je da ostanete i dalje nijemi posmatrači naših uspjeha nego da se ovakvim istupima blamirate pred gradjanima. Pažljivo gledajte ,za Budvu 2017-ta godina je godina stabilizacije a 2018-ta godina strateških izbora i odluka, a iako nijeste zaslužili, otvoreni smo za sve dobronamjerne prijedloge, ukoliko uopšte imate kapaciteta za tako nešto. Za vas je gospodo kraj, a za nas i gradjane Budve i Crne Gore novi početak.