25-04-2023

Kreirana mobilna aplikacija sa svim informacijama o stanju na putevima u Crnoj Gori

Vozači i svi učesnici saobraćaja od sada informacije o prohodnosti puteva, radovima na putevima, meterološkim uslovima, o obavezi upotrebe zimske opreme, obustave saobraćaja na mjestima gdje se vrši rekonstrukcija ili izvode drugi radovi, cijeni goriva, cijeni putarine, međunarodnim vozačkim dozvolama kao i stanju saobraćaja na graničnim prelazima, mogu dobiti putem mobilne aplikacije AMSCG.


Foto: Printscreen/aplikacija AMSCG

Ministartsvo kapitalnih investicija potpisalo je ugovor sa Auto-moto savezom i na osnovu toga kreirana je mobilna aplikacija koja pruža sve potrebne informacije vozačima i svim učesnicima saobraćaja.

"Shodno ugovornim obavezama AMSCG je kreirao mobilnu aplikaciju sa ciljem omogućavanja lakšeg i bržeg pristupa potrebnim informacijama. Mobilna aplikacija je dostupna za platforme Android i iOS a istu je moguće preuzeti na Google Play Store-u i OS App Store-u- navodi se u saopštenju. AMSCG pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice radi otklanjanja kvarova za sva vozila registrovana u Crnoj Gori, a za inostrana motorna vozila u skladu sa obavezama iz međunarodnih ugovora (FIA), saopšteno je iz Ministrarstva kapitalnih investicija.


Foto: Printscreen/aplikacija AMSCG

Kako dodaju, sve informacije za pružanje usluga službe pomoći-informisanja na javnim putevima u Crnoj Gori, pored aplikacije, mogu se dobiti pozivom na broj telefona 19807 ili na sajtu AMSCG amscg.org, a za nepostupanje ovog lica za navedene usluge, primjedbe i žalbe mogu se uputiti na adresu Ministarstva kapitalnih investicija email kabinet@mki.gov.me ili predajom na arhivi ovog Ministarstva, adresa Rimski trg 46, 81 000 Podgorica.