04-06-2021

Krivična prijava protiv maloljetnika zbog lažne dojave o bombi u Budvi

Službenici Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala pri Sektoru za borbu protiv kriminala, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv G.M. (16), državljanina Republike Irske, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda, na štetu Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, kao i građana su se nalazili u neposrednoj blizini navedene škole.


Foto: Arhiva

"Osumnjičeni je navedeno djelo izvršio na način što je na službeni e-mail Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, uputio e-mail u kom se navodi da će u prostorijama škole biti aktivirana eksplozivna naprava", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su podsjetili da im je ovaj događaj prijavljen 27. aprila nakon čega su preduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica u vezi ovog događaja.

"Službenici Sektora policije posebne namjene - Grupe za protivdiverzionu zaštitu, izvršili su pregled prostorija škole kojom prilikom nijesu pronašli eksplozivnu napravu, te ustanovili da se radi o lažnoj dojavi. Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kancelarijom Interpol-a u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika e-maila sa kojeg je upućen sporni sadržaj i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu", kazali su iz UP.