13-10-2018

Krivične prijave protiv četiri lica iz Budve zbog falsifikovanja sanitarnih knjižica

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče su sa kolegama iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Knjižica“, nadležnom tužiocu podnijeli četiri krivične prijave protiv četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila 14 krivičnih djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

Krivične prijave protiv četiri lica iz Budve zbog falsifikovanja sanitarnih knjižica | Radio Televizija Budva

"Službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivične prijave protiv: P.D. iz Budve, koji je kako se sumnja za novčanu naknadu pribavio dvije lažne sanitarne knjižice, protiv B.S. iz Budve, za kojeg se takođe sumnja da je za novčanu naknadu pribavio tri lažne sanitarne knjižice, protiv P.J. iz Budve koji je, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i ovlašćenog zastupnika pravnog lica pribavio sedam lažnih sanitarnih knjižica, kao i protiv R.M. koji je, sumnja se, u svojstvu izvršnog direktora pravnog lica pribavio dvije lažne sanitarne knjižice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje službenicima policije su dostavljene sanitarne knjižice od strane službenika Uprave za inspekcijske poslove, a koje su ti službenici, tokom avgusta 2018. godine na području Opštine Budva, vršenjem inspekcijskog nadzora izuzeli kako bi se utvrdila njihova vjerodostojnost.

"Postupajući po navedenom policijski službenici su izvršili provjere i prikupili potrebna obavještenja koja ukazuju na sumnju da su predmetne sanitarne knjižice lažne. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da predmetne sanitarne knjižice, koje imaju utisnute ovjere pečatima i štambiljima zdravstvenih institucija i faksimilima ljekara, nisu urađene i izdate od nadležnih zdravstvenih institucija niti su zavedene u protokolima ovih institucija", zaključuje se u saopštenju.