06-04-2023

Krivične prijave protiv dva službenika policije

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv policajaca Lj.M. (39) i M.N. (35) zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Krivične prijave protiv dva službenika policije | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja krivičnu prijavu podnijeli u ponedjeljak.

Navodi se da se M.N. na teret stavlja i krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„Lj.M. i M.N. se terete za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog, pokojnog, J.V. u dva događaja iz 2020. godine“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je, u vezi jednog od ta dva događaja, pravosnažnom presudom oglašen krivim P.M. i osuđen na kaznu zatvora.

Navodi se da je P.M. uhapšen 21. oktobra 2020. godine ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

„Tada je kod njega pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, a koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, sa metkom u cijevi, Na ta način je spriječeno ubistvo J.V“, rkaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, M.N. je kao aktivni službenik Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Lj.M.

Iz policije su kazali da je Lj.M. te informacije proslijeđivao organizatoru kriminalne grupe i drugim osobama.