28-02-2023

Krivične protiv 15 osoba zbog falsifikovanja kovid potvrda

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su danas nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv 15 osoba koje su, kako se sumnja, pribavljale i izdavale lažne potvrde o Kovid 19 imunizaciji, saopštila je Uprava policije.


Foto: Arhiva, Mina

Krivična prijava je podnijeta protiv dva medicinska radnika i to protiv V.M. (27) i S.M. (50) zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela falsifikovanje službene isprave.

Protiv M.T. (30), koje je, kako navodi policija, bilo posrednik između medicinskih radnika i građana kojima su izdate falsifikovanje potvrde o imunizaciji, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave putem pomaganja.

“Istom krivičnom prijavom, obuhvaćeno je 12 građana osumnjičenih za 12 krivičnih djela falsifikovanje isprave, i to : D.S.(30), M.V.(29), M.M. (31), B.S. (44), R.T. (27), B.J. (30), Ć.S. (43), R.S. (58), M.S. (55), Lj.N. (26), V.N. (28), S.L. (27)”, saopštila je policija.

Osumnjičeni su navedena krivična djela izvršili od maja do novembra 2022. godine.

“Službenici podgoričke policije će u saradnji sa nadležnim tužilšatvom nastaviti sa aktivnostima na otkrivanju i procesuiranju lica koja su učestvovala u izdavanju lažnih potvrda o Kovid 19 imunizaciji”, poručuju iz policije.