15-05-2021

Krivokapić: Crna Gora sljedeće sedmice otvara sve granice za turiste

Crna Gora će sljedeće sedmice otvoriti sve granice za turiste, najavio je premijer Zdravko Krivokapić.


Printscreen: Vlada CG

On je, nakon zvanične posjete Grčkoj, kazao da ta država potpuno stoji uz Crnu Goru, da će pružiti snažnu podršku, pogotovo investitorima koji će biti više prisutni iz Grčke na prostoru Crne Gore.

„Ovaj dan je simboličan, jer je Grčka otvorena za sve turiste. Počeli su da rade trgovine, ugostiteljski objekti i hoteli, što ukazuje na značaj jake veze koju mi treba da slijedimo, jer su naši protokoli slični, pristupi približno isti i Crna Gora će sljedeće sedmice otvoriti sve granice za turiste, sa onom najznačajnijom riječju – „Dobrodošli na crnogorsko primorje““, naveo je Krivokapić.

On je kazao da je zadovoljan trodnevnom posjetom Grčkoj, koja je, kako je rekao, bila izuzetno plodonosna.

„Pored izuzetne podrške koju smo dobili, ukazano je na činjenicu da je Crna Gora lider na Balkanu, da treba to da ostane i da ćemo imati podršku grčke Vlade, biznismena i naravno svih onih koji žele da pomognu Crnoj Gori“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da ga raduje to što će premijer Grčke Kirijakos Micotakis vrlo brzo posjetiti Crnu Goru i na taj način pokazati i osnažiti sve što su dogovorili tokom tri dana.

„Najvažnija poruka je da Crna Gora se vidi kao Grčka na Balkanu, odnosno na Jadranskom moru, to je poruka koja osnažuje sve naše puteve i daje nadu da će brojni investicioni poduhvati koje smo zamislili biti vrlo brzo realizovani, na dobrobit građana Crne Gore“, rekao je Krivokapić.


(MINA Business)