04-12-2020

Krivokapić: Nova Vlada ima obavezu da ne razočara građane

Novoizabrani premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da njegova Vlada ima obavezu da ne razočara građane. On je poručio da nijesu htjeli da daju obećanja, jer podaci koje su im dostavljani, kako je istakao, nijesu tačni.


Foto: Vijesti

"Mi imamo čudnu statistiku, koja se razlikuje. Podaci od određenih službi ne odgovaraju stvarnosti. Ako želimo da građani budu promptno usluženi za to mora da postoji znanje", rekao je premijer, prenose Vijesti.

Kazao je i da "nema toga ko može napraviti rezultat za 200 dana pogotovo u ovoj situaciji".

"Organizacione promjene zahtijevaju najmanje tri mjeseca. Ako je moj grijeh što nijesam nosio i glasao za sebe neka mi to bude jedini sukob interesa. Izvinio sam se zbog maske i kajem se istinski iako imam dokaz da sam prebolovao koronu", istakao je on.

Poručio je da će se njegov kabinet truditi "da uradimo sve što vidimo".

Premijer Krivokapić zahvalio je porodici i pozvao da se vrati snaga porodice u Crnoj Gori.

"Ako ne radimo dvostruko više nećemo učiniti Crnu Goru boljom nego što je danas. Već smo pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i to će biti prvi korak", rekao je on.

Najavio da će prve sedmice razgovarati sa ambasadorima.

"Ako ne možemo poći u Brisel imaćemo Brisel ovdje. Naše opredjeljenje je EU mi želimo takvu politiku. Ispunićemo zahtjeve iz poglavlja 23 i 24. Crnu Goru moramo učiniti ekološkom državom", naglasio je Krivokapić, pišu Vijesti.

Takođe je najavio da će nacrt budžeta biti do 20. decembra.

"Od Centralne banke nemamo podršku. Moramo da obezbijedimo plate i penzije".

Krivokapić je kazao i da "naše obrazovanje mora da se promijeni".

"Nećemo praviti reforme u obrazovanju, koliko ih je bilo, možemo koristiti tehnike za unapređenje...", kazao je premijer.